Για την πλοήγηση

header image

Διεύθυνση Σπουδών


Δέσποινα Τσουκαλά
Δέσποινα Τσουκαλά

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Η Ιδρύτρια της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, αναγνωρισμένη από το κράτος στη Νέα Ιωνία.

Χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα χορού.

Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια της αναγνωρισμένης από το κράτος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ».

Πιστοποιημένη δασκάλα κλασικού μπαλέτου, του ρώσικου συστήματος Vaganova παρακολουθώντας μαθήματα κλασικού, σύγχρονου και Κάρακτερ χορού στην Αθήνα και στη Βάρνα της Βουλγαρίας με την K.Bogoeva, Milena Simeonova και άλλους μεγάλους δασκάλους.

Είναι διπλωματούχος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «ΊΑΣΜΟΣ» του Β. Διαμαντόπουλου κατόπιν εξετάσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Καθώς επίσης και Πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του ΑΤΕΙ Χαλκίδας.

Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια εκπαίδευσης Dance Aerobic από το Studio One School of Fitness & Aerobic καθώς επίσης και  πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από το διεθνή Οργανισμό YOGA ALIANCE

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διάφορα είδη χορού καθώς και διδασκαλίας δημιουργικού χορού σε παιδιά και Μουσικοκινητική Αγωγή, από το 2003 μέχρι και σήμερα σε Ελλάδα, Αυστρία, Ολλανδία και Βουλγαρία με καταξιωμένους δασκάλους. Ακόμη έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής Act and Re-act masterclasses με τους Randal Kleiser, Staniewski Wlodzimierz και Josef Szeiler, Σκηνοθεσίας-Υποκριτικής με τον Στ. Λιβαθινό και Κίνησης ηθοποιού και ποιητικό σώμα καθώς και Σωματικού Θεάτρου.

Συμμετέχει ως Iέρεια στις Τελετές Αφής & Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας σε χορογραφίες της Άρτεμις Ιγνατίου. Έχει συνεργαστεί με την  Εθνική Λυρική σκηνή σε παραγωγή όπερας όπου δίδαξε κινησιολογία και χορογραφία και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει χορογραφήσει σε Αθηναϊκές σκηνές για παιδικό θέατρο και για άλλα ανεξάρτητα θεάματα. Ως χορεύτρια και ηθοποιός έχει συνεργαστεί με επαγγελματικές ομάδες χορού και θεάτρου. Ως δασκάλα έχει διδάξει χορό σε σχολεία, παιδιά, ενήλικες, χορευτές και ηθοποιούς.